Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

"Ντύσου ντομάτα"


Προβλήματα προσωπικής φύσης: εικονικές καταστάσεις νοητικού αδιεξόδου.
Προβλήματα προσωπικής φύσης άλλων: εικονικές καταστάσεις νοητικού αδιεξόδου. Που δε σε αφορούν.
Και δε σε αφορούν όχι επειδή δε σε αφορά η ψυχολογική κατάσταση του άλλου, απλώς ξεφεύγουν από τα όρια της δικής σου δικαιοδοσίας του κρίνειν.
Τη συμβουλή πάντα μπορείς να τη δώσεις. Αλλά γιατί; Μήπως εσύ ακολούθησεις τις συμβουλές των άλλων; Πάντα το δικό σου έκανες. Διότι, για παράδειγμα, το πρόσωπο που μισείς, που σου κατέστρεψε τη ζωή, που σου έφαγε τα καλύτερά σου χρόνια, που του έδωσες τα πάντα και σε "ξεπλήρωσε" με σκατά, στα πλαίσια της συζήτησης ενώπιον φίλων που σε συμβούλεψαν να πάψεις να ασχολείσαι, είναι το ίδιο πρόσωπο στο οποίο, μια ώρα μετά, όταν βρέθηκες μόνος σου στο δωμάτιο και μπροστά από μια οθόνη, έστειλες e-mail παρακαλώντας το να σε κεράσει μια δεύτερη μερίδα. Σκατά.
Ποτέ μη μπλέκεις με προβλήματα που αφορούν προσωπικές σχέσεις άλλων την ώρα που αυτά δημιοργούνται. Η ώρα του γίγνεσθαι είναι μια ώρα δύσκολη και η μόνη στάση που οφείλεις να κρατήσεις είναι μπροστά από την τηλεόραση κοιτάζοντας με απόλυτη αφοσίωση τις ιδιότητες του Perfect Nicer Dicer. Άσε να γίνει ό,τι είναι να γίνει και σχολίασέ το μετά. Ό,τι θα έκανες δηλαδή και με το Perfect Nicer Dicer. Αγόρασε το και μετά κλάψε για τα 44.90 ευρώ που ξόδεψες.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμφιλιωθείς με τη διακριτική παροχή της υποστήριξης. Τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε μόνοι μας. Κανείς δε μπορεί να τα εξαλείψει ή να μας οδηγήσει βαθύτερα μέσα σε αυτά. Είναι ένα μονόπρακτο στο οποίο οι άλλοι είναι απλώς θεατές. Η σκηνή είναι δική σου. Στα παρασκήνια μπορεί να έρθει κάποιος θαυμαστής να σου αφήσει λουλούδια, αλλά μόνο εσύ ξέρεις αν ενσάρκωσες επιτυχώς το ρόλο ή οι κακές κριτικές είναι αναπόφευκτες. Κι αν τελικά αυτός ο ρόλος είναι πολύ δύσκολος για εσένα, ντύσου ντομάτα, πήγαινε στα παρασκήνια, κοιτάξου στο καθρέφτη και τραγούδα "Hang on Little tomato". Εσύ σε εσένα. Στο τέλος θα το πιστέψεις.